Bilder på pita bröden, och sås




Pita bröd
Pita bröd 4st
1/4 paket jäst
1,5 dl vatten
3 - 3,5 dl vetemjöl
0,5 grahamsmjöl
1/2 tsk salt
Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt(37°). Slå över jästen och lös den.
Tillsätt de båda mjölsorterna och salt. Arbeta ihop en bra och smidig deg.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den för hand i cirka 5 minuter. Dela degen i 4 lika stora delar. Froma dem runda, jämna och släta bullar. Slätt på ugnen på 225°. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 10 minuter. Kavla ut varje bulle till runda tunna kakor ca 15 cm i diameter. De måste vara jämntjocka. grädda tre kakor åt gången på ett bakplåtspapper i 5-7 minuter tills de sväller upp och fått fin färg. Låt dem svalna på galler utan handduk.
Bilder kommer snart