hamburgare
2 personer
Ingredienser:
150g nötfärs
2 kmr salt
1/2 kmr peppar
1 msk vatten
till stekning:
1 msk matfett
Tillbehör:
2 hambugebröd eller
4 skivor vitt formbröd
1 dl strimlad sallad
1 hackad ättiksgruka
1/2 paprika i skivor
1 msk tomatketchup
(man får ha på vad man vill, t ex kan man ha ost på hamburaren när den steks)
Gör så här:
Arbeta i hop färs, salt, peppar och vatten i en skål.
Skölj en skärbräda och fukta händena så fäster inte färsen vid så lätt.
Forma hamburgarna och lägg dem på skärbränan.
Värm matfettet i en stekpanna och låt det blir ljusbrunt.
Stek hamburgarna 2-3 min på varje sida.
Sämk värmen och låt hamburgarna eftersteka tills det är genom stekta ca 2 min.
Välj tillbehör och gör ordning de.
Värm eller rosta brödet (om man vill)
gör i ordning hambugaren och ät!
Ingredienser:
150g nötfärs
2 kmr salt
1/2 kmr peppar
1 msk vatten
till stekning:
1 msk matfett
Tillbehör:
2 hambugebröd eller
4 skivor vitt formbröd
1 dl strimlad sallad
1 hackad ättiksgruka
1/2 paprika i skivor
1 msk tomatketchup
(man får ha på vad man vill, t ex kan man ha ost på hamburaren när den steks)
Gör så här:
Arbeta i hop färs, salt, peppar och vatten i en skål.
Skölj en skärbräda och fukta händena så fäster inte färsen vid så lätt.
Forma hamburgarna och lägg dem på skärbränan.
Värm matfettet i en stekpanna och låt det blir ljusbrunt.
Stek hamburgarna 2-3 min på varje sida.
Sämk värmen och låt hamburgarna eftersteka tills det är genom stekta ca 2 min.
Välj tillbehör och gör ordning de.
Värm eller rosta brödet (om man vill)
gör i ordning hambugaren och ät!
Kommentarer
Trackback