Indisk kyckling
300g kyckling med ben eller 150g kycklingkött
10cm purjolök eller en liten gul lök
1/2 msk matfett
1/2 äpple
1 tsk curry
2 krm salt
1 krm timjan
1 vitlöksklyfta
3/4 dl vatten
1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 - 1 dl krossade tomater
Tillbehör
kokt ris och soja
tunna purjolöksringar
salta jordnötter
madarin klyftor
paprikaringar
Gör så här:
Dela kycklingen i bitar.
Skala och hacka löken fint eller skölj och skär purjolöken i skivor.
Skölj och skär äpplet i bitar.
Fräs löken i matfettet i sen setkgryta eller stekpanna.
Tillsätt äpple, curry, salt, timjan och pressad vitlöken.
Häll på vattnet och låt såsen koka ca 15 min på svag värme.
Häll i grädden och de krossade tomaterna.
Gör ordning till behörerna.
Tips börja koka riset innan gytan.
10cm purjolök eller en liten gul lök
1/2 msk matfett
1/2 äpple
1 tsk curry
2 krm salt
1 krm timjan
1 vitlöksklyfta
3/4 dl vatten
1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 - 1 dl krossade tomater
Tillbehör
kokt ris och soja
tunna purjolöksringar
salta jordnötter
madarin klyftor
paprikaringar
Gör så här:
Dela kycklingen i bitar.
Skala och hacka löken fint eller skölj och skär purjolöken i skivor.
Skölj och skär äpplet i bitar.
Fräs löken i matfettet i sen setkgryta eller stekpanna.
Tillsätt äpple, curry, salt, timjan och pressad vitlöken.
Häll på vattnet och låt såsen koka ca 15 min på svag värme.
Häll i grädden och de krossade tomaterna.
Gör ordning till behörerna.
Tips börja koka riset innan gytan.
Kommentarer
Trackback